Om hästarna

Lotta fra Langtved

Lotta8

Född: 2000

F: Pokki fra Bjarnanesi   M: Vigdis fra Sötofte

Lotta är vår första islandshäst, som vi köpte 2007 av Anna Schutt på Nutid Islandshästar.

Lotta är en härlig ridhäst, välutbildad med taktrena gångarter. Hon är dessutom pigg och energisk.

LOTTA&MAGNÚS

Lotta är femgångare och en riktig töltmaskin, som sin far  (han hade 9,5 för tölt)

2011 fick Lotta ett fint hingstföl, Vindur från Svala Gård.

Vindurs pappa är den flotta WM-hingsten Hraunar frá Efri-Raudalaek, bedömd 8,8 för ridegenskaper, totalt 8,72!. Vindur är  såld till Linda Kimberg och Lotta är igång igen som ridhäst. (Bilden nedan visar Vindur med sin ägare Linda på Ung-och fölvisningen på Skeppargården 2012)

VINDUR FÖLVISNING

Skessa från Ekastorp

Född: 1996

F: Fáfnir från Lidarängen    M: Dögg frá Hamraendum

Skessa är ett bedömt sto med mycket utstrålning (8.5 spirit) och bra gångarter (8.0, galopp, trav och tölt, 9,0 skritt).

Skessaprinsessa

Vi hittade henne 2009 hos Anna-Karin och Thorsteinn Sverrisson på Stall Dugatorp  i Fjärrås och köpte henne direkt vilket vi aldrig har ångrat.

När Skessa var yngre tävlade hon en hel del i såväl pass som tölt och fyrgång med  framgång.  Skessa-Prinsessa, som vi kallar henne, har mycket motor och vilja, men är samtidigt lydig och samarbetsvillig. Hon är en mycket trevlig ridhäst såväl för nybörjaren som för den erfarne ryttaren.

Skessa tömkörs

2013 fick Skessa ett fint hingstföl Prins från Svala Gård, efter Oliver fra Kvistum, världens högst bedömda femåriga hingst med 8,67 totalpoäng.

Skessa med sin lille Prins

Prins, drygt 2mån

Prins3

Svala från Wreta

Svala SM trav-1

Svala exteriörbedöms!

Född: 2005

F: Prins från Wreta   M: Nattdís från Wreta

Vi fick möjlighet att köpa Svala som fyraåring av Malle Jöever Friman på Wreta Gård och det är vi innerligt tacksamma för.

Vi trodde Svala var fyrgångare, men det har visat sig att hon är en riktigt bra passhäst!

Magnús&Svala-Pass3

Svala är en fantastisk häst med mycket bra stam och en blup på 115. Hennes gångarter är över det vanliga.

Svala har dessutom ett mycket trevligt temperament; lugn och samarbetsvillig samtidigt som hon har mycket vilja.

Svala är bedömd tot 7,97 med en första klass  ridbedömning på  8,09 ( med 8,5 för pass o spirit o 8,0 för tölt, trav, galopp o form under ryttare).

Svala tävling 2015 (1 av 1)-8

Svala SM trav-1-2

Hildur från Gibraltar

Hildur&TýrHildur på betäckning

Född: 1999

F: Fákur fra Saudarkróki (Elit)    M: Sunna från Rungarn ( bed. tot 7,87)

Hildur  kommer från Gibraltar Islandshästar utanför Norrköping där hon är född och uppvuxen. Hildur är ett bedömt femgångssto med fina gångarter (8,0 trav, tölt och spirit) 8,0 exteriör ( 8.5 hovar samt rygg o kors); totalt 7,82). Hon är en väldigt trevlig  ridhäst som gärna tuffar  på i taktren tölt över stock och sten.

Hildur  har dessutom mycket utstrålning och är  okomplicerad i all hantering.

Hildur fick ett  fint hingstföl  i maj 2011. Han fick namnet Eldur från Svala Gård (bilden nedan) och är efter skäckhingsten Tigur från Smedsby. Eldur är såld till Gisela Björkman.

ELDUR

2013 fick Hildur ett hingstföl, Týr från Svala Gård (bilden nedan), efter  Símon frá Efri -Raudalaek, som bedömdes som sexåring med  totalpoängen 8,55!

Tyr på sommarbete

Hildur är nu igång som ridhäst och utvecklas väldigt bra. Hon kom trea på sin första tävling efter att bara ha varit igång i tre månader.

Hildur&Gisela

Rós fra Laugaboli

Rós Visn

Född: 2006

F: Odur frá Brún M: Rán frá Flugumýri

Rós importerades från Island i december 2013. Magnús Skúlason hittade Rós på Island och förmedlade köpet. Det har vi inte ångrat. Rós är ett mycket talangfullt femgångssto mycket pass och tölt. Hon är 138 cm hög.

Magnus och Ros-4-2

Rós avelsvisades i juni 2015 på Backome Islandshästar och fick 7,67 totalt, (Ext: 7,78 med bland annat 8,50 för rygg och kors , Rid: 7,60 med 8,0 för pass och spirit). Hon har kapacitet för högre poäng i ridegenskaper och vi kommer att visa om henne.

Rós är tänkt som en framtida tävlingshäst i femgång.  Hon utvecklas mycket bra men behöver mer grundträning innan det är dags för tävlingsbanorna.

Rós visning

Rós hemma

Islandshästen är en trygg, modig och energisk häst med fem gångarter och mycket vilja.

About