Intryck från tävlingsbanan!

23 april, 2015, 16:27 |

Svala tväl tölt

Nu har Svala och jag, Gundel, äntligen gett oss ut på tävlingsbanorna. Den här gången valde vi högre klass, T3 och V2 och det gick riktigt bra för att vara premiär. Vi kom femma och fyra och fick flera 6,5 och 6:or av domarna. Men spännvidden i poängen var stor och vi fick också 4:0r och en hel del 5:0r.

I T3, som är tölt med tempoväxlingar, hade vi lite problem med den korta tölten, som sitter som ett smäck hemma.  Jag tror vi var spända båda två och jag vågade inte riktigt ta i Svala som jag brukar.

Den ökade tölten däremot gick bäst och den är lite hackig hemma. Det var upp och nervända världen. Ökad tölt är det sista momentet så  förmodligen började vi slappna av då.

Gunde:Svala tävl

Det största felet jag gjorde i T3 -programmet var att jag red tekniskt fel. Jag saktade ner lite sent i momentet steglängdsökningar på långsidan och det gav avdrag. Men man lär sig…

Totalt fick vi 4,83 och det känns bra för att vara första gången. Nästa gång ska vi i alla fall inte få avdrag för att rida programmet fel!

I fyrgången gick Svala bättre än väntat och jag fick särskilt höga poäng för traven, som jag kan ha problem med hemma. Skritten, galoppen och den ökade tölten gick också över förväntan. Det var det korta tempot tölt som gick sämst även här. Det var återigen det första momentet. Totalt fick fick vi 5,33 i fyrgången och det är jag väldigt nöjd med.

rosett

Jag behöver mycket mer tävlingsrutin och de här första tävlingarna handlar för mig  om att träna på att tävla. Jag planerade till exempel tiden fel och vi var sena till framridningen. Jag hittade inte mina handskar och Svalas boots hade hamnat i fel väska… Kaos!!!

Allt detta skapade förstås bara onödig stress och jag är sur på mig själv att jag inte kunde planera bättre!

Mest synd var det om min nya fantastiska träningskompis Anna Hammar (som jag köpte Lotta av 2007),   som fick stå ut med min brist på rutin. Vi åkte upp tillsammans i gemensam transport till Häradsvallen i Mönsterås där tävlingen ägde rum.

Väl där efter många timmar på småvägar blev vi fantastiskt väl omhändertagna av Annas kompis Moa Sjögren och hennes familj. De erbjöd boxplats till hästarna och sängar till oss. Och dessutom fick vi en härlig middag. Vilken gästfrihet!

Anna&Isa4

Vi åkte så långt för att vara med på en regional kvaltävling och Anna och hennes fantastiska häst Isa fra Stenbjar kvalade direkt till A-final! De vann både T3 och V2 och man kan säga att de sopade banorna!

Det är så klart ett stort stöd för mig att ha en så rutinerad träningskompis!!!  Och jag är verkligen jättenöjd med vår gröna och vår röda rosett!

Tack finaste Svala från Wreta! Och grattis till segern Isa fra Stenbjar!

Svalas rosetter Isa seger

Svala är en femgångshäst med riktigt bra pass. Även tölten är fin. Det är kanske lite orättvist att tävla henne i fyrgång. Men jag kan inte rida pass tillräckligt bra ännu för att tävla i den grenen. Därför tränar vi vidare i fyrgång och tölt tills…ja, vi får se.

Nu laddar vi om och på söndag är det dags för ny tävling, samma grenar!

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Svala Gård ligger på Bjärehalvön i nord- västra Skåne mellan Hallandsåsens södra sluttning och havet.

largebgr