Kärt återseende och lite annat

11 november, 2015, 18:24 |

Lycklig Lotta o Vindur

Finaste Vindur är hemma igen efter fem månaders sommarbete och unghästträning hos Magnús Skúlason och hans team på Brösarpsgården. Det blev ett kärt återseende för oss alla men gladast blev nog mamma Lotta.  Vindur har gått ner rejält i vikt och förvandlats från unghäst till tjusig ridhäst.

Åh, vad Linda har längtat efter att få börja rida sin häst. Plötsligt var ögonblicket där och det kunde inte ha gått bättre. De är som klippt och skurna för varandra, hon och Vindur.

Linda sitter upp Linda o VindurM&Linda

När vi åkte ner och hämtade Vindur på Brösarpsgården tog vi med oss Rós så jag kunde passa på att träna för Magnús. Det var ett tag sedan vi var där och jag var lite nervös för vad Magnús skulle tycka om Rós utveckling.  Men Rós skötte sig utmärkt och Magnús tyckte att hon har utvecklats väl och att jag har tränat henne rätt. Gissa att jag blev glad.

Rós tölt Träning Rós Efter träning Rós

Magnús påpekade att jag skulle kunna rida ännu mer aktivt.  Jag tycker att vi rider aktivt i jämförelse med många andra, men varje gång jag är på Brösarpsgården och ser Magnús och Josefin rida sina hästar inser jag att vi nog ändå inte gör det.  Så nu är det ännu mer aktiv ridning hemma som gäller och ännu mer koncentration !

Ridning blir bara svårare och svårare ju mer man lär sig. Men det är också det som är drivkraften! Det är nog världens roligaste sport, men samtidigt kanske den mest utmanande!

Hästen känner av en fluga på sin kropp. Därför måste jag som ryttare ha kontroll på min kropp in i minsta detalj och samtidigt vara avslappnad och lugn – och viktigast av allt, hela tiden veta vad jag håller på med och göra det i samspel med hästen.

Vi kämpar på…

Rós hemma

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Svala Gård ligger på Bjärehalvön i nord- västra Skåne mellan Hallandsåsens södra sluttning och havet.

largebgr