Kurser, träning och tävlingar!

16 oktober, 2016, 17:01 |

ros-arevarv

Nu är det full fart på Svala Gård. Rós och jag, Gundel,  har precis avslutat den sista tävlingen för i år. Vi har bara tävlat fem gånger tillsammans och för Rós var det hennes första tävlingar någonsin. Mot den bakgrunden är vi väldigt nöjda. Vi vann två tävlingar, kom tvåa, trea och fyra en gång vardera. Senaste tävlingen var premiär i den lite svårare grenen tölt med lösa tyglar, T4.

Och den vann vi med en sexa i poäng på momentet lös tygel. Poängen har också stadigt blivit bättre. Men den här första säsongen har vi inte fokuserat på poäng utan tävlat för att få rutin. Det är så mycket som ska stämma när man tävlar och vi behöver helt enkelt träna på att tävla.

lottarebecka-tavl roslotta-rosetter

Även Rebecka och Lotta har börjat tävla och det är väldigt roligt. Lotta är inte alltid så lätt att få med sig på en tävlingsbana. Men Rebecka har tränat henne väl och på den senaste tävlingen med lösa tyglar, T4, slutade de på en andra plats med flera femmor i poäng. Så roligt!!!

img_3630img_3610

Vi tränar också en hel del. Linda och Vindur, Rós och jag har bland annat varit på kurs hos Magnús Skúlason på Brösarpsgården. Temat var kondition, styrka och hållbarhet. En väldigt läorik och inspirerande kurs. Vi fick bland annat rida uppför branta slänter, klättra i serpentiner i lös sand och galoppera långsamt i kilometer lång uppförsbacke.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Svala Gård ligger på Bjärehalvön i nord- västra Skåne mellan Hallandsåsens södra sluttning och havet.

largebgr