Nya vårprojekt och ridhästar ute!

22 mars, 2015, 17:52 |

L&H ute2

Så här tidigt på våren innan gräset har börjat växa låter vi även ridhästarna gå ute dygnet runt. De njuter av att vara ute för det mesta, men de vill gärna komma in i stallet när det blåser och regnar. De är ju stallvana… och kanske lite bortskämda.

Senare under  säsongen tar vi in ridhästarna 5-6 timmar under dagen istället. Det gör vi dels för att de ska äta mindre gräs dels för att de ska slippa bromsarna som kan vara besvärande, särskilt i juli. Knott har vi tack och lov knappast alls. Vi bor nära havet och även stilla dagar fläktar det.

Vi tycker det är svårt att ha ridhästar ute i lösdrift året om eftersom vissa blir tjocka av ingenting medan andra behöver mycket mat. De kraftiga hästarna äter gärna upp även de smala hästarnas mat.

Lotta ute

Det är en svår avvägning mellan ute och inne. Arbetsmässigt tycker vi det är lika mycket jobb oavsett vad man väljer. Men hästar som står installade behöver mycket motion eftersom de står inne så mycket.

Våra unghästar och ston med föl (har inga just nu)  går alltid ute eftersom de inte motioneras på annat sätt.

Prins&Tyr

Johan Bygg och Åsa har hjälpt oss att bygga en ny ridväg från gården. När den är klar kommer vi kunna rida runt våra ägor, nästan en kilometer. Det är efterlängtat för träning av tölt och pass, ja, skritt, trav och galopp också.

 

Nya projekt 2 Nya projekt 3  Nya projekt4

Stallbacken är vårstädad. Snart ska vi sätta ut vårblommor också. Men i natt hade vi 6 minusgrader så vi väntar nog någon vecka till.

Stallbacken

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Svala Gård ligger på Bjärehalvön i nord- västra Skåne mellan Hallandsåsens södra sluttning och havet.

largebgr